Om Stockholm: Guide till de bästa sportbarerna

sportbarer i stockholm

Oavsett vilken typ av sport man har som sin favorit så håller alla med om att sportupplevelsen blir bäst när man är på plats. Men det kommer alltid finnas olika hinder för en att besöka hemmalagets stadium och då letar man efter det nästbästa alternativet. Det är här sportbarerna kommer in. Matchen får man absolut inte missa och vad är bättre än att se den i gott sällskap med god mat, kyld dryck och eleganta storbildsskärmar?

Självklart så finns det olika typer av sportbarer och alla har sin charm och funktion. Det finns vissa som erbjuder sina besökare stora bildskärmar i stort antal och massvis med olika matcher i olika sporter samtidigt, både repriser och live. Det finns andra där det är fokus på engelska ligaspelet i fotboll och där atmosfären andas engelsk supporterkultur. Det är därför vi valt att fokusera på de olika typerna av sportbarer som finns i Stockholm, då man kan anpassa sin upplevelse efter vad man eftersöker.

O’Learys Event Center

Denna sportbaren andas verkligen sport och det med passion. Här kan du hitta mer storbildsskärmar än vad man kan räkna till och även en stor jumbotron likt den i Ericsson Globe som visar de stora matcherna i större skala. Här kan du även gå för att ta en matbit av hög kvalité och dricka kalla drycker i gott sällskap. Om du är ute efter en underhållande kväll med mycket folk omkring dig så rekommenderas O’Learys Event Center starkt.

The Crib

Denna sportbaren är inte av den största skalan om vi jämför den med O’Learys men den har en stark sportkänsla i sig. De har en stark uppsättning med 18 stycken 60” skärmar vilket kommer göra att du inte missar någonting av den matchen du är ute efter. Men vad som gjort denna sportbar till en favorit bland de sportgalna stockholmarna är menyn och priserna. Hit går du om du vill blanda en bra matupplevelse, överkomliga priser och ha lite mer fokus på matchen. Precis som de själva säger är det ett perfekt att till exempel anordna en after work. När matchen är över kan man alltid kila vidare till Casino Cosmopol ett stenkast bort och fortsätta AW:n i spelunderhållningens tecken.

Enzo’s

Denna napolitanska pizzeria och sportbar har verkligen anmanat den italienska fotbollen. Enzo’s erbjuder sina kunder en väldigt vänlig atmosfär med allt från det italienska köket och även genuina italienska desserter. De har även en uppsättning på 10 storbildsskärmar i räkvidden 50” vilket gör att du kanske inte går hit enbart för sportens skull. Men om du är ett italienskt fotbollsfan som vill komma närmare en italiensk känsla (du kan även läsa La Gazzetta dello Sport) så är detta sportbaren för dig.

Tudor Arms

Denna sportbaren sticker ut från de mer kommersiella sportbarerna. Denna har inretts i ren engelsk supporteranda och du går inte dit för att dricka fina öl och äta högklassig mat. Hit går du när du vill fokusera på matchen och känna dig som en del av den engelska kulturen. Tudor Arms rekommenderas starkt till dig som vill fokusera på matchen istället för att ha en uppsjö av folk kring dig och mer storbildsskärmar än du kan räkna till.

Planera efter vilken sportbar du ska gå till

När det kommer till stora matcher eller sportevenemang så kommer det alltid vara högt tryck på Stockholms sportbarer. Det är därför rekommenderat att planera in sina vistelser och se till att boka ett bord i god tid vid skärmar som visar den matchen du är intresserad av. En fotnot är också att du allt som oftast måste räkna med att äta på plats om du ska boka ett bord.