Köpa solceller

Hem / Solceller

På den här sidan kan du hitta fakta samt tips på var du kan köpa solceller för mer hållbar uppvärmning. Användning av solceller är inte bara gynnsamt för miljö och klimat, det är även kostnadseffektivt. För dig som vill bli mer miljömedveten i dina handlingar är tipset att lära dig mer om solceller.

Att tänka på vid köp av solceller

Funderar du på att köpa solceller? Då finns det några saker att tänka på vid köp av solceller. Först och främst måste du räkna ut hur mycket fossilfri el du har kapacitet att producera. Det är den siffra du använder som utgångspunkt för när du ska räkna på det. Nästa steg när du ska köpa solceller är att ta in offert från en eller flera levarentörer. Jämför alternativen noggrant med fokus på att se till ditt totala sparande på att köpa solceller. Efter att du har valt leverantör av solceller behöver du kontrollera med din hemkommun gällande bygglov. I regel är det inte längre krav på bygglov för solceller, men du bör alltid dubbelchecka.

Solceller – Företag att köpa solceller av

ECOKRAFT

Tryggt liv med egen solel

Om företaget

Här är hållbarhet fokus i alla steg. En av Sveriges största privata solcellsanläggning och har sedan starten 2008 vunnit flera priser för sitt fokus på hållbar solenergi för en bättre framtid. Med deras unika tänk kring hållbar solenergi ligger de i framkant på marknaden.

Fördelar

 • Långsiktig partner
 • Ekonomiskt hållbart
 • Säkra installationer

Kontakt:

info@ecokraft.se

Till Ecokraft

Solkompaniet

Solel för företag

Om företaget

Hjälper företag och fastighetsägare med hela processen. Från strategi till det slutliga installationsmomentet av färdiga solcellsanläggningar. Företaget startades 2010, men grundarna började arbeta med solel redan 2002.

Fördelar

 • Marknadsledande inom solel till företag
 • Strategi och kunskap i fokus
 • Sänkta driftkostnader

Kontakt:

info@solkompaniet.se

Till Solkompaniet

Elkatalogen

Solcellspaket för stugor utan el

Om företaget

Webbshop som inte bara säljer elprodukter och lågenergilösningar av alla slag, utan även erbjuder skräddarsydda solcellsanläggningar. Samarbetar med marknadens största leverantörer av solceller.

Fördelar

 • Brett sortiment av solceller från ledande leverantörer
 • Kvalitet, effektivitet och hållbarhet
 • De bästa produkterna och de bästa lösningarna

Kontakt:

info@elkatalogen.se

Till elkatalogen

Det bästa du kan göra när du ska köpa solceller är att hämta in solceller-offert från olika företag och sedan jämföra förslagen. Ett tips är att använda dig av HelpHero.se för solceller-offerter. Där får du snabbt besked och rekommendationer på företag som kan hjälpa dig.

Solceller - Att tänka på

När du ska köpa solceller är det viktigt att tänka på flera saker – här får du ta del av en prioriteringslista:

 • Räkna ut vilken solenergiproduktion du har kapacitet för
 • Jämför offerter på solceller från olika leverantörer, exempelvis på Helphero
 • Skicka in ALP blankett, läs mer om det på Energiföretagen
 • Ha koll på dina elavtal för hushållet
 • Se över eventuella tillstånd

Solceller på taket

Allt fler svenskar väljer att installera solceller på taket; dels för att minska elkostnader, dels för att dra sitt strå till stacken för ett mer hållbart samhälle.

Storlek på solceller

Valet av storlek på solceller bör baseras på olika faktorer. Takets yta, investeringsbudget och den egna elförbrukningen är centrala utgångspunkter för att bestämma storlek på solceller som ska installeras.

Installation av solcellerna

När du köper ett solcellspaket är installation i regel en del av priset du betalar. Det är dock viktigt att jämföra olika offerter och säkerställa att installation av solcellerna också ingår.

Sälja överskottsenergi av solcellerna

Om det är så att du producerar mer el från din solcellsanläggning än du själv gör av med kan överskottet säljas. Du säljer det till ett elhandelsbolag som betalar dig per producerad kWh innan elen förmedlas vidare.

Skyldigheter och rättigheter

Det är inte längre ett krav att installera solceller, men du bör ändå checka med din kommun vad som gäller. I vissa fall behöver du ha någon form av tillstånd och du måste alltid anmäla installationen till ditt elnätsföretag.